Waarom IT-projecten falen

IT-projecten zijn niet meer weg te denken uit de top 500 organisaties in Nederland. Voor veel van deze organisaties is het uitvoeren van een succesvol IT-project een grote uitdaging. Uit statistisch onderzoek blijkt dat twee op de drie IT-projecten faalt. Dit kan meerdere oorzaken hebben: het project blijft niet binnen het budget, de gewenste functionaliteit wordt niet gerealiseerd en/of de opdrachtgever is ontevreden.

Ondanks alle kennis waarover we in de Nederlandse kenniseconomie beschikken lukt het blijkbaar nog steeds niet om succesvolle IT-projecten uit te voeren.

En hoe ze te laten slagen

Klaas Jung en Gerard van de Looi zijn de eigenaren van E-ID internet Strategies B.V. Dit bedrijf houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met het uitvoeren van IT-projecten voor top500 ondernemingen in Nederland.

In hun boek 100% succesvolle IT-projecten slagen zij erin om de oorzaken achter het falen van IT-projecten in begrijpelijke taal uit te leggen. Zij hebben een methode ontwikkeld waarmee u in uw eigen organisatie kunt meten waar de grootste risico's zitten in uw IT-projecten. Het boek biedt concrete hulpmiddelen waarmee u de succeskansen in uw eigen organisatie substantieel kunt vergroten.

Download de template

De in het boek genoemde template kunt u hier downloaden. Wij vragen u slechts te betalen met een tweet.